tiistai 21. helmikuuta 2017

Tyylin nelikenttä - kampaukset

Klassinen

Klassisen tyylin kampaukset ovat ajattomia klassikoita, jotka säilyttävät tyylikkyytensä ja kauneutensa vuodesta toiseen - silti ilman että näyttävät vanhanaikaisilta. Klassisen tyylin kulmakiviä ovat siisteys ja virheettömyys, pyritään selkeisiin ja hieman jopa pelkistettyihin linjoihin. Asiallisuus on sana, mikä liittyy klassiseen tyyliin vahvasti. Yksi kestosuosikeista on banaaninuttura, linjakas ja hyvin edustava kampaus jota voi helposti muokata kantajalleen ja tilaisuuteen sopivaksi. Tässä banaaninutturan teko vaihe vaiheelta, tällä kertaa hieman näyttävämpänä ja tavallista modernimpana versiona.


Aluksi hiukset pestään ja föönataan, muotoilutuotetta apuna käyttäen siten, että föönaus tukee kampaussuuntia. Huolellinen pohjatyö helpottaa kampauksen tekoa ja edesauttaa siistien kampaussuuntien muodostamista.


 Hiukset tupeerataan taaksepäin. Näin hiuksiin saadaan rakennetta ja kuohkeutta.


Hiukset kiinnitetään tukevalla pinnirivillä keskelle. Kampaa sivu huolellisesti sileäksi ennen pinnien laittamista ja käytä hiuskiinnettä apuna.


 Kiepsauta sormilla hiukset siten, että latvat kääntyvät "rullan" sisään. Älä käännä kaikkia hiuksia kerralla, vaan alhaalta aloittaen. Tue pinneillä sisältä päin ja huomaamattomasti keskelle muodostuvan reunan alta. Huomioi jälleen sivusta: siloita ja kampaa huolellisesti mahdollisesti näkyviin jäävät tupeeraukset pinnalta sileäksi.


Tyypillinen banaaninuttura ei ole aivain näin kookas, mutta tällä kertaa lähdettiin tarkoituksella hakemaan kampaukseen näyttävyyttä ja reipasta kokoa. Alkuvaiheessa tehty tupeeraus edesauttoi huomattavasti suuren koon luomista.


Tässä näkee, miten latvat ovat "kiepsautettu" sisään päin. Yläosaan jää helposti tyhjä kolo, joka tulee jollain tavalla piilottaa tai saada umpeen. Tässä kampauksessa on etuosaan jätetty osio, jotka lopuksi asetellaan päälle ja sivulle koristeellisesti.


Eteen odottamaan jätetyn osion hiukset asetellaan ja kiinnitetään näyttävästi päälle viimeisenä.

Luonnollinen

Luonnolliseen tyylin tunnistaa raikkaista, pehmeistä ja pelkistetyistä elementeistä. Kauneus ammennetaan siitä, mitä Luontoäiti on lahjaksi antanut.  Luonnollisen tyylin kampaukset ovat pikemminkin hillittyjä, eivät silmiin pistävän räiskyviä tai dramaattisia.

Tässä luonnollisen tyylin kampauksessa pohjatyönä on kampaussuuntia tukeva föönaus. Jaotus edessä, jakauksen kohdalla sekä viistosti ohimolinjaa noudatellen. Painopiste haluttiin pitää takana, "irokeesimäisenä". Hiuksissa olkapäille ulottuva mitta, aavistuksen eteenpäin pitenevä muotolinja. Ei otsahiuksia.

Pohjatöiden ja ositusten jälkeen hiukset koottiin takaraivolle kolmelle, päällekkäiselle poninhännälle (yksi ylempänä, yksi keskellä ja yksi alimpana. Poninhäntiä kootessa pyrittiin samalla luomaan pientä pintakuviointia kampaussuuntien avulla. Hiuksia ei tasoiteltu ja kammattu tasaiseksi massaksi, vaan erottuvia suuntia sai jäädä näkymään.

Poninhännät kiharrettiin hiuslakan avulla loopeiksi ja jätettiin klipsujen varaav jääntymään.
Looppien jäähtyessä tehtiin hollantilainen letti etuosaan ja sivulle jätetystä osiosta. Letin häntä piilotettiin ja pinnien avulla kiinnitettiin looppien sekaan.

Lopuksi loopit sommiteltiin ja aseteltiin paikoilleen pinnien avulla ja kiinnitettiin lopulliseen asentoon vahvalla hiuslakalla.

Vapaa

Vapaan tyylin edustajat ovat lähellä luonnolisen tyylin kantajia, mutta vapaa tyyli on vielä huolettomampi ja vallattomamapi. Siinä missä klassinen tyyli on täydellisyyteen hiottua siisteyttä ja eheyttä, vapaassa tyylissä saa olla poikkeamia ja pörröisyyttä. Hiuksia ei väkisin pakoteta tiettyyn asentoon, vaan hiuksen saavat olla huolettomat ja eläväiset. Vapaassa tyylissä ei mennä tietyn tiukan muotin mukaan, vaan on lupa olla villi ja -hyvin kuvaavasti- vapaa

Tämä vapaan tyylin kampaus on toteutettu hyvin yksinkertaisilla menetelmillä. Hiukset on pesty ja föönattu kampaussuuntia tukien. Sen jälkeen hiukset on kauttaaltaan kiharrettu. Kiharat on pinnieillä koottu näyttäväksi asetelmaksi ja viimeistelty vahvalla hiuslakalla.


Moderni

Moderni henkilö haluaa olla ajantasalla ja perillä viimeisimmistä trendeistä, eikä pelkää kokeilla rajujakaan muutoksia ollakseen muodin muokainen. Modernin tyylin omaava henkilö ei ole kaavoihin kangistunut eikä pidä samaa hiusmallia vuodesta toiseen -toisin sanoen moderni on klassisen vastakohta.

Erilaiset boheemit letitykset ja nyöritykset ovat olleet muodikkaita ja pitkään, ja ovat edelleen. Letityksistä ja nyörityksistä on näyttänyt muodostuvan kestosuosikki, joka näyttää ajankohtaiselta edelleen ja varmasti vielä pitkään.

Tähän moderniin kampaukseen on valittu tekniikaksi löysää, huoletonta nyöritystä sekä niskanuttura, eli kaksi hyvin suosittua elementtiä joita asiakkaat tällä hetkellä toivoo.


Pohjatyönä hiukset on kevyesti kiharrettu ja osa kiharoista jätetty klipsien tukemana jäähtymään. Edessä on huomioitu jakauksen paikka, kihartaminen on tehty siten että kiharat tukevat jakaauksen asettumista (kiharat "kääntyvät jakauksen vasemmalla puolella vasempaan ja oikealla puolella oikeaan). Takaa hieman korvan takaa on osa hiuksista jätetty vapaaksi. Näistä vapaaksi jääneistä hiuksista muodostuu pohja nutturalle.


Vapaaksi jääneet hiukset kootaan keskelle, kahdelle päällekkäin asettuvalle poninhännälle. Kummankin poninhännän keskelle "avataan kolo", jonka läpi häntä vedetään/kiepsautetaan.


Kun molemmat poninhännät on vedetty läpi erikseen, ne vedetään vielä kerran yhdessä läpi, molemmat yhtäaikaa "aukon" läpi.


Poninhännät tupeerataan ja kootaan hiusverkon avulla leveähköksi palloksi takaraivolle. Tuetaan napakasti pinnien avulla paikoilleen.


Otsalla olevat hiukset jäävät vielä odottamaan, mutta muut jäähtymässä olleet kiharat avataan ja jaetaan pystysuuntaisiin osioihin. Kukin osio nyöritetään löysästi, rennosti ja kiinnitetään niskanutturan yläreunaan tukevasti pinneillä. Aivan viimeisenä avataan, nyöritetään ja asetellaan odottamassa olleet etuhiukset siten, että ne kehystävät kasvoja kauniisti.

Vapaaksi jääneet latvat asetellaan ja kiinnitetään nutturan päälle, jotta alla olevat tupeeraukset ja hiusverkko jäävät mahdollisimman hyvin piiloon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti