tiistai 5. huhtikuuta 2016

Permanenttirullauksia!

Sivut-otsikon alta löytyy permanentin teosta sekä teoriaa että konkreettisemman tason tietoa toteuttamisesta, mutta varsinkin rullaus-sivun tein sen kaikkein yleisimmän, klassisen rullauksen näkökulmasta. Permanenttin rullaus on paljon muutakin kuin vain yhtä ja samaa tietyn kaavan toistamista; variaatioita löytyy yhtä monta, kuin mitä mielikuvitus vain keksii. Jotkut muunnelmat ovat silti yleisempiä ja käytetympiä kuin toiset, joista olen tähän koonnut muutaman esimerkin.

Viuhkarullaus


Tässä yksi varsin hyvä ja helppo tapa toteuttaa rullaus silloin kun halutaan hieman vaihtelua klassiseen, tai jos halutaan hieman luonnollisempaa kiharaa.


Pahoittelen huonolaatuista kuvaa, mutta toivottavasti siitä erottuu viuhkarullauksen pääperiaate: Päällisosa rullataan tismalleen samoin kuin klassisessa mutta sivuilla rullat asetetaan viuhkamaisesti, edestä aloittaen.


















Tiiliskivirullaus


Rullauksen kuvio muistuttaa nimensä mukaisesti tiiliskivistä koottua seinää: rullat ovat hieman limittäin toistensa päällä, eivät yhtenäisessä suorassa linjassa, kuten vaikkapa klassisessa rullauksessa on.


Ja jälleen pahoittelen kuvan epämääräisyyttä, kömpelö kamera ei anna kovinkaan terävää kuvaa monisteesta... Mutta kuvassa silti havainnolistuu hyvin tiiliskivi rullauksen pääperiaate.  Tällä rullaustekniikalla saadaan vielä viuhkakuviotakin luonnollisempi, eläväinen ja rento suunta kiharoille. Jos asiakaan oma tyyli on terävän symmetrisyyden sijasta huoleton ja boheemi, saadaan tiiliskivirullauksella hiuksiinkin samaa tunnelmaa.


















Spiraalirullaus

 

Erityisesti pitkiin hiuksiin ja puolipitkiin soveltuu hyvin spiraalirullaus, jolla saadaan kaunista ja hyvin laskeutuvaa kiharaa. Rullaus aloitetaan niskasta, yksittäisen rullattavan osion ollessa noin 1cmx1cm. Latva (ja latvapareri) asetetaan rullan "alareunaan" ja hiukset kierretään koko rullan pituudelle. Kiharoiden kaartumiseen saadaan symmetrisyyttä, kun puolet rullataan vasempaan ja puolet kääntyen oikeaan.


















Ja tässä hieman esimerkkiä siitä, minkä tyyppistä kiharaa on spiraalirullauksella mahdollista luoda:


















Kaksoisrullaus

 

Tämä pitkien, paksujen hiusten rullausmenetelmä on liiketyössä melko harvoin vastaan tulevaa. Rullia on kirjaimellisesti kahdessa kerroksessa, jolloin varmistetaan ettei yhdelle rullalle tule liikaa hiusmassaa. Kaksoisrullauksessa saadaan permanenttiaine levittymään myös rullassa alimpana olevaan latvustoon. Kaksoisrullauksessa yksittäinen rullattava osio on noin puolet käytetyn rullan leveydestä, kun muulloin osio on yhtä leveä kuin itse rulla on. Koska rullia on tupla määrä muihin menetelmiin verrattuna, luonnollisesti myös työskentelyaika kasvaa huomattavasti.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti