torstai 28. huhtikuuta 2016

Kasvojen muodoista muutama sana

 Muoto-opilla tavoitellaan asiakkaan yksilöllisiin kasvonpiirteisiin mahdollisimman hyvin sopivaa leikkausta ja kampausta. Eri mallisia kasvoja pukevat parhaiten tietyn tyyppiset leikkausmallit ja muotoilut, joko kasvonpiirteita korostaen tai häivyttäen. Kun tunnistaa eri tyyppiset kasvomallit, pystyy työn suunnittelemaan asiakkaan kannalta edustavimmalla tavalla.

Leikkauksen ja kampauksen lisäksi kasvojen piirteitä tukemaan voidaan käyttää värisuunnittelua: vaalea korostaa ja tuo esille, kun tumma taas vie huomiota pois.

Seuraavaksi lyhyesti havainnollistettuna tyypillisimmät kasvojen mallit.

Kuvan lähde:http://www.wikihow.com/images/2/2e/Determine-Your-Face-Shape-Step-10.jpeg

Ovaali kasvotyyppi


Tätä kasvomallia pidetään ihanteellisena, klassisen kauniina muotona. Kasvon piirteet ovat symmetriset ja tasapainoiset. Muun tyyppisiä kasvomalleja pyritään leikkauksen, kampauksen ja värin avulla saada muistuttamaan mahdollisimman paljon ovaalia. Ovaali kasvomalli on kiitollinen ja helppo, sillä lähes mikä hyvänsä muotoilu pukee ovaaleja kasvoja.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiPQHMVryhfRqITSvlxlCQOwGGpD9vJLaxZfG7kRZpdl04XdMQR7ANR2csYwxImffESFQjAGO_LNj1hfErRFzkJwhb3_FH2fvNDyDeMO3IakhafB3avghk_4qsp-Upmx01DwYEZZ-JbwUhw/s1600/oval-face-shapes-1.png

Pyöreä kasvotyyppi


Ovaaliin kasvomalliin verrattuna pyöreät kasvot ovat malammat, leveämmät. Otsa on usein matala ja leuan-posken linja on pöyreä. Matala ja sivuilta leveä kampaus tai esimerkiksi selkeä, vaakalinjainen otsatukka korostaa kasvojen pyöreää muotoa. Pyöreyttä voi häivyttää ilmavalla päällisosalla tai tuomalla hiuksia kasvoille. Samoin tumma väri sivuilla saa aikaan kapeamman vaikutelman.





 

 

 

 http://a3.files.beautyeditor.ca/image/upload/c_fit,cs_srgb,dpr_1.0,q_80,w_620/MTE5NTU2MzI0NTY2NDAyNTcx.jpg, https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/11/3d/80/113d8001f5e251904e1271e77c246880.jpg

 

Kaita kasvotyyppi


Ovaaliin verrattuna kaidat kasvot ovat korkeammat ja kapeammat, "pitkulaisemmat". Otsa on korkea ja kapea eikä kasvoilla ole selkeää kulmikkuutta.
http://a5.files.beautyeditor.ca/image/upload/c_fit,cs_srgb,dpr_1.0,q_80,w_620/MTE5NTU2MzI0NDM4MDgzMDgz.jpg

Kasvojen pitkää muotoa korostaa korkeat kampaukset, varsinkin jos vielä sivut ovat litteät. Samoin keskijakaus visuaalisesti korostaa pitkää linjaa. Kaitaa kasvonmallia pukevat hyvin otsahiukset, jolloin syntyy kasvoja lyhentävä vaikutelma. Hyvin alhaalla oleva sivujakaus toimii hyvin kaidalle kasvomallille. Leikkauslinjan ihannepituus sijoittuu leukalinjan korkeudelle.

 Kuvan lähde: http://content.latest-hairstyles.com/wp-content/uploads/2014/11/oblong.jpg


Päärynä kasvotyyppi


Päärynän malliset kasvot tunnistaa kapeasta otsasta ja leveästä leuan-posken linjasta. Tämä kasvomalli on kuitenkin yhtä korkea kuin ovaali malli.

Kuvan lähde: http://a1.files.beautyeditor.ca/image/upload/c_fit,cs_srgb,dpr_1.0,q_80,w_620/MTIzMDQ5NjY0NzQyNTI0NDI4.jpg

Päärynän mallisia kasvoja pukee hyvin tyylit, joissa painopiste on sivulla, ohimon ja takaraivon kohdalla. Korotus päälaella, sivulla oleva otsatukka ja myös sivujakaus auttavat tasaapainottamaan kasvonpiirteitä. Esimerkiksi kerrostettu polkka tuo kasvoille toivottua symmetriaa.

http://cinefog.com/wp-content/uploads/2014/10/Celebrity-Hairstyles-for-Pear-Shaped-face-8.jpg

 Vinoneliö (timantti/salmiakki) kasvotyyppi


Timantin muotoiset kasvot tunnistaa siitä, että  kasvot ovat hieman matalemmat kuin ovaali kasvomalli, leukalinja ja otsa ovat kapeat, kun taas poskipäät ovat korkeat. Kasvojen levein osa sijoittuukin juuri poskipäiden korkeudelle.

Kuvan lähde: http://a2.files.beautyeditor.ca/image/upload/c_fit,cs_srgb,dpr_1.0,q_80,w_620/MTIzNjEzMTg5OTk0NDgxMTY2.jpg



Neliö kasvotyyppi



http://a3.files.beautyeditor.ca/image/upload/c_fit,cs_srgb,dpr_1.0,q_80,w_620/MTE5NTU2MzI0MzAwMzkxOTQ3.jpg

Hiusmalli, joka pehmentää vahvaa leukaasi on hyvä valinta. Rikotut latvat ja kiharat ovat erinomaisia valintoja. Hyvä valinta on myös pitkät, suorat hiukset, jotka on kerrostettu edestä leukalinjan kohdalta alaspäin.

Vältä: Yhden pituuden polkkakampauksia, etenkin sellaisia jotka päättyvät leuan kohdalle. Kyseiset mallit vain korostavat neliön muotoja kasvoissa.


Sydän kasvotyyppi



http://www.hairworldmag.com/wp-content/uploads/2014/02/Heart-Shaped-face1.jpeg

Terävä leuka vetää helposti katseen puoleensa, joten suosi perinteistä tai sivulle laskeutuvaa otsatukkaa, joka tuo huomion silmiin. Lyhyet hiusmallit sopivat sydän-kasvoisille erityisen hyvin, mutta jos haluat pitää hiukset pitkinä suosi kerroksia, jotka korostavat poskipäitä. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti